Äckligt

Idag (och igårkväll) har jag tillbringat några timmar i köket. Då finns det alltid en återkommande tanke, nämligen att mycket i köket är så frukansvärt äckligt. Därför är det dags för en lista igen. Inte "Tio saker som kan göra dig glad", inte "skatter helt enkelt" (som för övrigt inte blev så mycket till hit) och inte heller en att-göra-lista. Nej, det är värre än så. Jag ska nämligen lista fyra saker i köket som är äckliga när de är på fel ställen men ändå funkar om de är på rätt ställen. Och inte nog med det, det blir i numerisk ordning.

1. Hårstrån. Utan tvekan det äckligaste som finns när de inte sitter fast på huvudet.
Tänk bara:
på kläderna - mja,
på händerna - usch,
på disktrasan - blä,
i diskvattnet - huvva,
i maten - Fy bubblan!

2. Naglar. Än har jag inte upplevt det men tänk att behöva hitta en nagel i maten! Det är nästan så att de kniper förstaplatsen.. De gör det.

3. Bröd. Brödet hör hemma i skafferiet, på bordet och i munnen. INTE på golvet i minimal form så det fastnar under strumporna, INTE i besticklådan och verkligen inte i smörpaketet. Smöret på brödet och inte tvärtom, tack.

4. Mjölk. Ska inte finns någon annan stans förutom i sin förpackning (som då står i kylskåpet så mycket som möjligt) eller möjligtvis i maten eller i någorlunda nyupphälld form i ett glas.
Värst är kanske när man hittar mjölk som runnit ur mjölkpaketet och ut i kylskåpet men som ingen torkat bort. Eller allra värst är det ju ändå när den finns i disktrasan. Tvi.

Sådär, kan hända att jag återkommer någon dag framöver när jag vistats ännu några timmar i köket.

Adjö.

Kommentarer
Postat av: amanda

blä för kök och mat

2009-07-16 @ 16:25:54
URL: http://rubkubb.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0